неділя, 06 жовтня 2019 12:30

В МЗС закликали українців утриматися від поїздок до Іраку

В МЗС закликали українців утриматися від поїздок до Іраку
Під час протестів в Іраку загинуло 94 людини. Фото: Chesk

В МЗС радять громадянам України утриматися від поїздок до Іраку через погіршенням безпекової ситуаці в країні.

"У зв'язку з масовим антиурядовими протестами в столиці Республіки Ірак - місті Багдад й істотним погіршенням ситуації в країні, а також нездатністю іракських правоохоронних органів забезпечити належний захист на території Іраку іноземних громадян, Міністерство закордонних справ України вкотре рекомендує громадянам України, які планують відвідати цю країну, утриматися від поїздок до Іраку без гострої необхідності", - йдеться на сайті МЗС України.

У відомстві також закликають покинути територію Іраку тих, хто там перебуває.

"За відсутності можливості безпечно виїхати з країни, рекомендуємо не залишати місць проживання. У разі потрапляння у надзвичайні ситуації, виникнення загрози життю або здоров'ю під час перебування на території Іраку, рекомендуємо громадянам України звертатися до посольства України в Іраку", - додали в МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина забирає свої паспорти у закарпатців

За даними Reuters, під час протестів в Іраку загинуло 94 людини, понад 4 тис. постраждали. Є випадки, коли вогонь по демонстрантах ведуть поліцейські снайпери.

Масові заворушення в Іраку спалахнули першого жовтня. Вони охопили Багдад, а також низку великих міст. Люди вийшли на вулиці, щоб висловити протест проти корупції, безробіття і поганих комунальних послуг, зокрема відключення електроенергії та браку води.

Зараз ви читаєте новину «В МЗС закликали українців утриматися від поїздок до Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі