субота, 05 жовтня 2019 11:46

Угорщина забирає свої паспорти у закарпатців

Угорщина забирає свої паспорти у закарпатців
Закарпатців перевірять на знання угорської. Фото: 24 канал

Угорщині доведеться забрати свої паспорти у мешканців Закарпатської області. Частину з них отримали шахраї, які не являються етнічними угорцями. Для отримання документу вони надавали фальшиві документи, натомість навіть не знали угорської.

"Якщо хтось хоче паспорт цієї країни, то отримує направлення до університету, де дають сертифікат, що він пише, читає і вільно розмовляє угорською мовою. Друге – або бабуся, або мати були громадянами Угорщини", – пояснив колишній голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина побачила "громадянську війну" на Донбасі – Україна висловила протест

Чиновник зазначив, що за хабар шахраї отримують довідку про угорських родичів. Однак мову вивчити для них надто тяжко, адже угорська одна з найскладніших.

"Спочатку Угорщина не знала, що ми корумпуємо. Зараз йдуть суди один за одним. Дали можливість складати іспит на знання угорської мови головам сільських, селищних, міських рад, а також приймати від них присягу тощо. Виявилося, що більше половини паспортів було видано тим, хто не є етнічними угорцями, не знають мови, проживають у Києві чи ще десь", – додав Москаль.

Іноземні паспорти забирає поліція, якщо пред'явник не може заговорити угорською.

Роздавати паспорти українцям Угорщина розпочала у 2018 році. Деякі експерти зазначили, що можливий "кримський сценарій" по захопленню територій.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина забирає свої паспорти у закарпатців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі