понеділок, 14 березня 2022 22:04

Спецтема: Війна Росії проти України

У Кремлі паніка, Путін - у безвиході - журналіст Bellingcat

У Кремлі паніка, Путін - у безвиході - журналіст Bellingcat
Путін може домовитися із Зеленським на умовах набагато компромісніших, ніж були заявлені спочатку, каже Грозєв. Фото: Getty Images

Російська Федерація провалила план окупації України. Тепер у Кремлі паніка.

Про це розповів журналіст Bellingcat Христо Грозєв в інтерв'ю YouTube-каналу "Навальний Live".

Росія провалила "план А", який передбачав військові дії щонайбільше на 10 днів, а нового плану немає.

Про це свідчать відсутність другого ешелону військ, які змогли б заповнити втрати і продовжити війну тими самими темпами.

Також є відсутність постачання їжі, води і пального для тих російських окупантів, які зараз перебувають на території України.

Росіяни раді відступити, але їм заважають загороджувальні підрозділи кадирівців, яким наказали стріляти у дезертирів, а з іншого боку - українські війська, які готові до атаки.

Журналіст розповів про арешт керівника п'ятої служби ФСБ генерал-полковника Сергія Бесєдіна, який відповідав за зовнішню розвідку - зокрема в Україні. У ФСБ також почалися репресії.

"Я не бачу ситуацію в Кремлі, яка свідчить про те, що через тиждень-два продовжиться війна. Буде зрушення, питання - яке", - сказав Грозєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гаазький суд винесе рішення у справі України проти Росії 16 березня

За прогнозом журналіста, Путін може домовитися із Зеленським на умовах набагато компромісніших, ніж були заявлені спочатку.

Або ж президент країни-агресора завдасть удару по цивільному населенню неконвенційною зброєю, щоб примусити Україну до компромісу.

"Останні сигнали від Ердогана і Зеленського про те, що раптом з'явилися можливості про домовленість, вказують на те, що найімовірніше Путін розуміє безвихідь ситуації", - сказав Христо Грозєв.

Журналіст прогнозує рух до вирішення конфлікту у найближчі два-три дні.

Російські окупанти провалили три свої головні завдання в Україні, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «У Кремлі паніка, Путін - у безвиході - журналіст Bellingcat». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі