неділя, 30 жовтня 2022 11:15

Спецтема: Війна Росії проти України

У Євросоюзі зробили заяву щодо відмови Росії від "зернової угоди"

У Євросоюзі зробили заяву щодо відмови Росії від "зернової угоди"
Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель закликав Росію скасувати своє рішення про припинення угоди щодо "зернового коридору". Фото: liga.net

У Євросоюзі закликали Росію скасувати своє рішення про припинення угоди щодо "зернового коридору".

Так заяви РФ прокоментував у Twitter представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Піар на голоді" – Кулеба прокоментував заяви РФ щодо заміни українського зерна

За його словами, своїм рішенням Росія загрожує продовольчій безпеці.

"Рішення Росії зупинити участь у Чорноморській угоді ставить під загрозу основний шлях експорту зерна й добрив, які вкрай необхідні для розв'язання глобальної продовольчої кризи, спричиненої її війною проти України. ЄС закликає Росію скасувати рішення", ‒ наголосив Боррель.

29 жовтня РФ заявила, що "призупиняє участь у реалізації "зернової угоди". Причиною Москва назвала нібито "напад на кораблі Чорноморського флоту" в тимчасово окупованому Криму.

На 30 жовтня не досягнуто домовленості про рух суховантажів морським гуманітарним коридором, створеним у рамках чорноморської "зернової ініціативи". Немає домовленостей як щодо руху суден, які відбувають, так і тих, що прибувають. Такі дані Спільного координаційного центру.

Зараз ви читаєте новину «У Євросоюзі зробили заяву щодо відмови Росії від "зернової угоди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі