середа, 13 травня 2020 08:29

В Європарламенті вимагають відкрити внутрішні кордони ЄС

В Європарламенті вимагають відкрити внутрішні кордони ЄС
Від голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляйен вимагають вжити заходів до скасування прикордонного контролю в країнах Євросоюзу з 15 травня. Фото: picture-alliance

Скасувати прикордонний контроль в країнах Євросоюзу з 15 травня вимагають від голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляйен.

Таку вимогу висунули представники найбільшої консервативної фракції в Європарламенті - Європейської народної партії. Відповідний лист підписали багато керівників національних делегацій, які входять до фракції партій, передає DW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чехія планує відкрити кордони з 4 країнами

У листі було озвучено вимогу скасувати обов'язковий карантин для громадян Євросоюзу, які в'їжджають в інші країни ЄС. Консерватори вважають, що на початковому етапі пандемії закриття кордонів було виправдано, але зараз ситуація з поширенням коронавірусу в країнах Євросоюзу знаходиться приблизно на одному рівні, і обмеження втратили сенс.

У середу, 13 травня, Єврокомісія збирається представити план щодо поступового відкриття внутрішніх кордонів в ЄС. Він розрахований на кілька місяців.

Європейська комісія запропонувала продовжити тимчасове обмеження для громадян третіх країн на несуттєві поїздки в країни Європейського Союзу і Шенгенської зони до 15 червня. У той час як деякі асоційовані держави ЄС і Шенгенської зони роблять попередні кроки для пом'якшення заходів по боротьбі з поширенням пандемії.

Зараз ви читаєте новину «В Європарламенті вимагають відкрити внутрішні кордони ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі