пʼятниця, 20 вересня 2024 06:59

У ЄС нагадали про ордер на арешт Путіна - заява

У ЄС нагадали про ордер на арешт Путіна - заява
Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна. Фото: gettyimages.com

Євросоюз закликає усі держави, що ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання.

Йдеться, зокрема, про арешт російського диктатора Володимира Путіна на підставі ордера, виданого Міжнародним кримінальним судом. Про це йдеться у заяві ЄС, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє Укрінформ.

У документі зазначається, що Євросоюз глибоко стурбований долею всіх українських дітей та інших цивільних осіб, незаконно переміщених Росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна оголосила демарш Монголії через Путіна

"Європейський Союз вкотре закликає Росію та Білорусь негайно забезпечити їх безпечне повернення в Україну", - йдеться у заяві.

ЄС вимагає від РФ негайно звільнити всіх осіб, незаконно позбавлених волі, "включно з трьома свавільно затриманими співробітниками ОБСЄ".

"Ми нагадуємо про шість ордерів на арешт, виданих Міжнародним кримінальним судом, у тому числі проти президента Путіна за воєнний злочин незаконної депортації та переміщення українських дітей. Усі держави-учасниці Римського статуту зобов'язані виконувати ордери на арешт, видані МКС", - значиться у заяві.

У березні 2023 року МКС видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна за підозрою у незаконній депортації дітей і незаконному переміщенні українців у Росію.

Разом з тим під час візиту Путіна до Монголії 3 вересня влада країни запевнила диктатора, що не буде арештовувати його за виданим Міжнародним кримінальним судом ордером.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС нагадали про ордер на арешт Путіна - заява». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі