четвер, 04 листопада 2021 04:37

В Єрусалимі продають набір для тату, яким набивали номери в Аушвіці

В Єрусалимі продають набір для тату, яким набивали номери в Аушвіці
У світі залишилося три таких набори. Фото: il.bidspirit.com

В Єрусалимі 9 листопада продадуть на аукціоні набір для татуювань, яким набивали номери полоненим у концтаборі Аушвіц.

Лот комплектується буклетом з інструкціями німецької компанії Aesculap, повідомляють на сайті аукціону Tzolman. Там вказано, що набір призначений для великої рогатої худоби.

"До складу набору входять металеві пластини приблизно 10 на 15 мм кожна із голками у вигляді цифр: по дві "0" та "5", а також "1", "3", "4" і "7", - ідеться у повідомленні.

У світі залишилося три таких набори. Один із них знаходиться у Військово-медичному музеї в Санкт-Петербурзі, ще один – у музеї в Освенцимі.

Голова ізраїльського національного меморіалу Голокосту Дані Даян розкритикував аукціон, наголосивши, що такі артефакти слід передавати до музеїв, а не продавати колекціонерам. Голова Європейської єврейської асоціації рабин Менахем Марголін написав міністру юстиції Ізраїлю та закликав його покласти край "негідному продажу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили людські останки біля концтабору Освенцим

Аушвіц був одним із найбільших нацистських концтаборів, що існував від кінця травня 1940 до січня 1945 року на півдні Польщі, біля міста Освенцим.

За час Голокосту нацисти знищили понад 6 млн євреїв і ромів. Не залишилося поіменного списку жертв, які постраждали під час геноциду. 27 січня у світі відзначають Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року. Саме в цей день 1945-го був звільнений нацистський концентраційний табір Аушвіц.

Зараз ви читаєте новину «В Єрусалимі продають набір для тату, яким набивали номери в Аушвіці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі