четвер, 15 березня 2018 10:38

У "день тиші" на добу вимкнуть інтернет

У "день тиші" на добу вимкнуть інтернет
Роботу зупинить навіть міжнародний аеропорт. Фото:inforkomp.com.ua

На острові Балі в Індонезії цієї суботи на 24 години вимкнуть інтернет. Так острів відзначатиме щорічний "день тиші".

Ньепі, або Новий рік, – один з найважливіших свят за балійським індуїстським календарем. Воно знаменує кінець старого року і початок нового, пише ZIK.

Цей день є священним: зупиняє роботу навіть міжнародний аеропорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї науковці почали працювати над 6G

Згідно з балійськими віруваннями, у день Ньепі духи бродять островом. Люди мають дотримуватися тиші, уникати розпалення вогню або навіть вмикання світла, щоб не привернути увагу злих духів.

Цього року влада Балі звернулася до уряду Індонезії з проханням заборонити користування мобільним інтернетом. Вперше чиновники у Джакарті ухвалили цю заборону. Торік таке клопотання відхилили.

Wi-Fi буде доступний лише у готелях та на стратегічних об'єктах, таких як служба безпеки, авіація, лікарні та аварійні служби. Телефонні розмови та SMS-сервери працюватимуть. Індонезійська асоціація інтернет-провайдерів перевірятиме, чи буде тимчасово вимкнений Wi-Fi у приватних будинках.

Справжній скандал в Індонезії викликало відео, зняте в одному з звіринців. На ньому відвідувач кидає недопалок у вольєр з орангутангом. Тварина сигарету забрала, і зручно розташувавшись на галявині, докурює, після чого гасить недопалок об землю.

Зараз ви читаєте новину «У "день тиші" на добу вимкнуть інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі