середа, 18 серпня 2021 00:14

В аеропорту Кабула загинули щонайменше 40 людей

В аеропорту Кабула загинули щонайменше 40 людей
15 серпня із Кабула евакуювали майже 640 афганців за один політ. Фото: Reuters

У міжнародному аеропорту Кабула внаслідок тисняви і стрілянини загинули щонайменше 40 людей, які намагалися залишити Афганістан.

"Вони не повинні були перебувати на літаках для іноземців. Люди мають залишатися вдома, для них не буде проблем", — сказав командир "Талібану", інформує TOLO News.

Люди приходять до аеропорту, сподіваючись вилетіти з Афганістану. Серед них велика кількість жінок. Вони не вірять талібам і незважають на їх заклики зберігати спокій і не боятися.

"Подивіться, в якому стані діти, вони спраглі і голодні, хай Аллах знищить Ашрафа Гані (президента Афганістану, який втік з країни — Ред.)", — сказала Нафіса, жителька Кандагара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові США виявили прив'язане до шасі літака тіло афганця, який хотів втекти від режиму "Талібану": кадри 18+

Багато з тих, хто перебуває на летовищі, не мають паспортів, але прагнуть сісти на літак і покинути країну.

Увечері 15 серпня із Кабула евакуювали майже 640 афганців за один політ. Рейс у Катар здійснив військово-транспортний літак ВПС США C-17 Globemaster III. На борт не планували брати стільки людей. Багато афганців у паніці самостійно потрапили на літак.

15 серпня 2021 року бойовики руху "Талібан" почали "мирне захоплення" столиці Афганістану Кабула. Президент країни Ашраф Гані склав повноваження та передав владу бойовикам. За останні дні таліби захопили 25 із 34 столиць провінцій Афганістану.

Зараз ви читаєте новину «В аеропорту Кабула загинули щонайменше 40 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі