понеділок, 26 липня 2021 14:44

Уряд затвердив обов'язкову вакцинацію медиків і нові коронавірусні правила

Уряд затвердив обов'язкову вакцинацію медиків і нові коронавірусні правила
У Франції затвердили закон про коронавірусні правила. Фото: shutterstock

26 липня уряд Франції затвердив закон про "паспорт здоров'я" та обов'язкову вакцинацію від коронавірусу медичних працівників.

Про це повідомило інформаційне агентство AP.

Відтепер у Франції, щоб відвідати ресторани, кінотеатри та будь-які інші масові заходи потрібно пред'явити "паспорт здоров'я". Це стосується і внутрішніх поїздок країною. Спочатку ця вимога застосовується до всіх дорослих громадян, а з 30 вересня поширюватиметься на всіх, кому понад 12 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президента "одягли" в образ Гітлера: поліція почала розслідування

Також закон вимагає обов'язкову вакцинацію медичних працівників до 15 вересня. Якщо цього не відбудеться, медиків без щеплення відсторонять від роботи.

Щоб отримати "паспорт здоров'я" громадянин має підтвердити повну вакцинацію від Covid-19 або мати нещодавно зроблений тест на коронавірус із негативним результатом, або недавно вилікуватися від вірусу. Сертифікат може бути в паперовому чи цифровому вигляді.

У Франції вандали розгромили й пограбували два центри вакцинації від коронавірусу на тлі посилення карантинних обмежень. Інцидент стався на вихідних, коли понад 100 тис. людей вийшли на вулиці країни. Вони зібралися на демонстрації, щоб засудити нові коронавірусні правила. Ідеться про обов'язкову вакцинацію медичних працівників і запровадження перепусток у більшість громадських місць.

Зараз ви читаєте новину «Уряд затвердив обов'язкову вакцинацію медиків і нові коронавірусні правила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі