пʼятниця, 30 квітня 2021 09:05

Унаслідок перестрілки на кордоні загинули 13 осіб

Унаслідок перестрілки на кордоні загинули 13 осіб
Постраждали 134 людини, 25 із них евакуювали з Баткена до Бішкека спеціальним бортом. Фото: Reuters

На кордоні Киргизстану й Таджикистану сталася перестрілка між військовими. За два дні кількість загиблих унаслідок загострення конфлікту зросла до 13 осіб.

Поміж жертв - один військовий і 12-річна дівчинка, повідомляє АКИpress із посиланням на МОЗ Киргизстану.

Унаслідок зіткнення постраждали 134 людини, 25 із них евакуювали з Баткена до Бішкека спеціальним бортом. Стан двох постраждалих оцінюється як важкий, інші учасники сутичок зазнали травм середньої та легкої тяжкості.

Конфлікт почався після того, як таджицька сторона почала встановлювати камери відеоспостереження на електричному стовпі біля пункту з розподілу води в селі Кок-Таш Баткенського району. Місцеві жителі зажадали зняти засіб відеоспостереження, але прикордонники відмовилися. Сторони почали кидатися камінням, згодом почалася стрілянина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У М'янмі почалися бойові дії: понад 450 людей евакуювали

Киргизько-таджицька ділянка державного кордону періодично стає зоною конфліктів між місцевим населенням або прикордонниками двох країн. Основна причина - це ділянки, через які неможливо визначити, де пролягає межа між державами. Довжина кордону становить приблизно 980 км, із яких понад 450 км не делімітовані й не демарковані.

У травні торік конфлікт на кордоні виник через 50 соток "нічиєї" землі.

Зараз ви читаєте новину «Унаслідок перестрілки на кордоні загинули 13 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі