четвер, 08 лютого 2018 00:47

Українець організував угруповання хакерів і викрав понад $500 млн

Українець організував угруповання хакерів і викрав понад $500 млн
34-річний українець створив в США групу хакерів для протиправних дій. Фото: Політикус

Правоохоронні органи США розкрили міжнародну групу хакерів в складі 36 осіб, які незаконним чином отримували доступ до особистих даних людей і викрали з їх рахунків понад 530 млн доларів.

Група хакерів функціонувала зі слоганом In Fraud we trust ( "Ми віримо в обман") і була створена 34-річним українцем Святославом Бондаренко в 2010 році, повідомляє Міністерство юстиції США.

Зловмисники створили міжнародну мережу, яка протизаконним шляхом отримувала особисті дані інтернет-користувачів, в тому числі, які надавали доступ до банківських та електронних рахунках.

"З 36 осіб, яких підозрює влада США, 13 були заарештовані в США, Австралії, Великобританії, Франції, Італії, Косово і Сербії. Решта фігурантів гучної справи знаходяться в бігах, розслідування триває", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google створив ключі для захисту користувачів від кібератак

Всього за сім років члени In Fraud намагалися викрасти близько 2,2 млрд доларів, а реальні збитки від їх дій склали понад 530 млн доларів. У Мін'юсті США це назвали "одним з найбільших змов з метою кібершахрайства".

Щорічно кіберзлочинці заробляють мінімум по 200 мільйонів доларів, викрадаючи криптовалюту. За статистикою, віртуальні крадіжки принесли збитки компаніям і урядам в 11,3 мільярда доларів за рахунок втрати потенційних податкових надходжень від продажу монет і незаконних транзакцій.

Зараз ви читаєте новину «Українець організував угруповання хакерів і викрав понад $500 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі