понеділок, 23 травня 2022 17:57

Спецтема: Війна Росії проти України

"Українці матимуть демократичне майбутнє" - Байден написав статтю про Зеленського

"Українці матимуть демократичне майбутнє" - Байден написав статтю про Зеленського
Джозеф Байден назвав Володимира Зеленського рішучою людиною. Фото: Getty Images

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден вважає президента України Володимира Зеленського лідером, гідним хоробрості та стійкості українського народу.

Про це глава Білого дому написав у статті про Зеленського для журналу Time, повідомляє Укрінформ.

"У Президенті Зеленському народ України має лідера, який гідний його хоробрості та стійкості, у той час, як громадяни всієї країни - власники магазинів і солдати, кравці та водії вантажівок - борються за свої домівки та свободу", - написав Байден.

Байден зауважив, що кожного разу, коли розмовляє з українським колегою, чує в його голосі "рішучість людини, яка глибоко вірить у свій обов'язок перед своїм народом і щодня має відповідальність вести свою націю у цю темну й важку годину".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми зупинили російську армію, яку називали другою у світі" - найцікавіше з виступу Зеленського у Давосі

Глава Білого дому додав, що країни вільного світу, натхненні прикладом президента України, стали більш згуртованими, рішучими і цілеспрямованими, ніж будь-коли останнім часом.

"За підтримки США, наших союзників та партнерів він (Зеленський) залишив свій слід в історії та довів світові, що Україна існуватиме довго, а її народ зрештою матиме демократичне майбутнє, якого він так довго бажав", - пише Байден.

Президент Зеленський заявив, що очікує від зустрічі міністрів оборони понад 40 держав світу рішення про передачу Україні американських реактивних систем залпового вогню MLRS.

Минулого тижня президент Байден підписав законопроєкт про надання Україні $40 млрд.

Зараз ви читаєте новину «"Українці матимуть демократичне майбутнє" - Байден написав статтю про Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі