субота, 10 липня 2021 00:59

Вбивство президента Гаїті: назвали ім'я замовника

Вбивство президента Гаїті: назвали ім'я замовника
Вбивці президента Гаїті назвали ім'я замовника. Фото: Reuters

Двоє громадян США, які причетні до вбивства президента Гаїті Джеймс Солаж і Жозеф Венсан стверджують, що звали організатора замаху "Майком".

В результаті допиту двох американців гаїтянського походження, з'ясувалося, що обидва підозрюваних грали роль "перекладачів" в групі колумбійців і не перебували в кімнаті президента під час його вбивства, повідомляє New York Times.

Джейс Солаж раніше працював в охороні посольства Канади на території Гаїті. Про інше "перекладача" поки нічого не відомо.

Венсан зізнався, що організатором замаху був іноземець "Майк", який спілкувався з ними англійською та іспанською мовами. Чоловік додав, що знайшов роботу перекладача для групи вбивць через оголошення в інтернеті.

Операція з ліквідації глави держави готувалася протягом місяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство президента Гаїті. Серед підозрюваних є американці

Президента Гаїті Жовенеля Моїза застрелили в ніч на 7 липня. Вогнепальне поранення отримала його дружина. У поліції заявили, що були ліквідовані четверо найманців, ще двоє затримані.

Зараз ви читаєте новину «Вбивство президента Гаїті: назвали ім'я замовника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі