неділя, 28 липня 2024 16:34

У Венесуелі може впасти режим Мадуро

У Венесуелі може впасти режим Мадуро
У Венесуелі почались президентські вибори. Фото: pixabay.com

28 липня у Венесуелі проходять президентські вибори.

Вони можуть покінчити з 25-річним соціалістичним правлінням, повідомляє The Guardian.

Опитування виборців показали, що чинний президент Ніколас Мадуро може програти кандидату від опозиційної коаліції, дипломату у відставці 74-річному Едмундо Гонсалесу Уррутіу.

Але експерти кажуть, що підконтрольна уряду Національна виборча рада може не оголосити Гонсалеса переможцем, навіть якщо він отримає більше голосів. Незалежні спостерігачі називають ці вибори нечесними за стандартами авторитарного режиму.

Мадуро прийшов до влади після смерті Уго Чавеса. Він балотується вже на третій президентський термін.

Режим Мадуро займався різними порушеннями під час виборів: від заборони висування кандидатів і затримання членів опозиції до зміни виборчих дільниць і перешкоджання реєстрації виборців у країні та за кордоном. Суд заборонив балотуватися колишній депутатці Марії Коріні Мачадо, яка у жовтні виграла праймеріз та набрала 2.3 млн голосів.

Але опозиціонери вірять, що режим Мадуро може зазнати поразки.

"Це не тільки люди, які завжди були проти режиму, є багато людей, які роками були чавістами, які зараз відчувають безнадійність і хочуть кардинальних змін, які покращать ситуацію у Венесуелі", - сказав венесуельський журналіст Табата Моліна, який живе в Іспанії з 2021 року.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро назвав санкційний механізм впливу на економіки окремих країн передумовою для переростання ситуації у збройний конфлікт всесвітнього характеру.

Зараз ви читаєте новину «У Венесуелі може впасти режим Мадуро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі