вівторок, 04 червня 2019 14:47

У США ухвалили законопроект про санкції за втручання у вибори

У США ухвалили законопроект про санкції за втручання у вибори
Авторами проекту закону стали сенатори Ліндсі Грем і Дік Дурбін Фото: Delo.ua

Сенат США увечері 3 червня одноголосно підтримав законопроект про заборону іноземного втручання у вибори. Законопроект передбачає заборону отримувати американської візи для тих, кого було обвинувачено у втручанні у вибори у Сполучених Штатах.

Тепер Палата представників має підтримати законопроект, пише gordonua.com

Ідеться як про порушення законів про голосування та фінансування виборчої кампанії, так і про втручання під керівництвом іноземної держави.

Після голосування в Сенаті Ліндсі Грем заявив, що закон стане сигналом про те, що США не терпітимуть втручання іноземних держав у свої вибори. Законопроект має підтримати Палата представників, після чого його повинен підписати президент США Дональд Трамп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова безкоштовна система захистить будь-які вибори від втручання

Авторами проекту закону стали сенатори Ліндсі Грем і Дік Дурбін.

У жовтні 2016-го влада США офіційно обвинуватила Росію у зламі серверів американських партій, а також у втручанні у процес президентських виборів у країні. У грудні ЦРУ дійшло висновку, що Росія втручалася у президентські вибори у США, щоб допомогти республіканцеві Трампу здобути перемогу. В опублікованій доповіді американської розвідки йшлося, що президент РФ Володимир Путін особисто наказав почати кампанію із втручання у вибори у США. Спеціальний прокурор Роберт Мюллер із травня 2017-го розслідував імовірну змову оточення президента США з Кремлем і втручання РФ в американські вибори. 16 лютого 2018-го Міністерство юстиції США висунуло обвинувачення у справі про втручання у президентські вибори 2016-го 13 громадянам Росії та 3 компаніям, серед яких бізнесмен Євген Пригожин і його компанії "Агентство интернет-исследований" ("фабрика тролів"), "Конкорд Менеджмент и Консалтинг" і "Конкорд Кейтеринг". Усім обвинуваченим інкримінують змову з метою обману Сполучених Штатів. За даними Мін'юсту, агентство купувало простір на серверах у США і реєструвало сотні акаунтів у Facebook, Twitter та Instagram, використовуючи викрадені чи підроблені американські документи, а також фіктивні банківські рахунки.

Зараз ви читаєте новину «У США ухвалили законопроект про санкції за втручання у вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі