середа, 07 червня 2023 14:58

У США на продаж виставили ціле місто
3

У Сполучених Штатах Америки за $100 тис. продають ціле місто в Техасі.

Місто-привид Лобо жителі покинули в 1991 році, пише New York Post.

"У 2001 році його купила компанія друзів за $20 тис. Зараз головний ініціатор авантюри Олександр Бардорф шукає нового власника. Він каже, що знайшлося вже понад 70 охочих. Бардорф хоче знайти людину, яка розуміє, наскільки це особлива земля. Метою чоловіка не є просто продаж заради заробітку", – йдеться у повідомленні.

У місті є порожній басейн, мотель, продуктовий магазин, ресторан та пусті будинки. Усе перелічене зараз не працює, там ніхто не живе.

Покинутий мотель
Фото: Google Maps
Місто-привид Лобо
Місто-привид Лобо

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Капсула часу: знайшли покинутий автосалон Volvo з недоторканими 30-річними авто

Останній житель покинув Лобо в 1991 році. З того часу місто залишалося порожнім, доки Бардорф із друзями не перетворили його на мистецький центр. Там проводили артінсталяції, кінофестивалі та музичні виступи.

Один із вільних будинків налічує вітальню, три спальні, кухню, ванну кімнату, терасу та комору. Також є справний водяний насос, який подає гарячу та холодну воду.

Свої ідеї претенденти можуть подавати до 24 червня. Серед них: ферма з кенгуру, атракціон у стилі квест-кімнати, де люди тікають не з приміщення, а з міста. Дехто хоче побудувати надпотужну радіовежу або розвинути сільське господарство.

У Сполучених Штатах Америки мільярдер та засновник компаній SpaceX і Tesla 51-річний Ілон Маск вирішив побудувати у штаті Техас місто-утопію для співробітників своїх компаній.

Маск уже придбав кілька пасовищ неподалік міста Остін для будівництва.

На в'їзді в майбутнє місто вже є таблички зі словами: "Ласкаво просимо до Снейлбрука". А на території облаштували спортивну зону та басейн. Також розпочали спорудження модульних будинків. Загалом Маск планує зробити щонайменше 110 житлових споруд.

За законами американського штату Техас, місто зможе набути статус адміністративної одиниці лише тоді, коли там житиме понад 200 мешканців.

Маск заявив про можливість створення нового міста у штаті Техас ще у березні 2021 року. Це місто буде включати в себе частину районів селища Бока-Чіка, де знаходиться випробувальний полігон компанії SpaceX. Компанія вже офіційно зв'язалася з владою округу Кемерон.

У грудні 2019-го Маск заявив про переїзд зі штату Каліфорнія в Техас. Крім того він говорив про можливість перенесення головного офісу своєї компанії Tesla у Техас або Неваду.

Зараз ви читаєте новину «У США на продаж виставили ціле місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі