середа, 06 квітня 2022 05:47

Спецтема: Війна Росії проти України

У Пентагоні заявили про зростання загрози великого міжнародного конфлікту

У Пентагоні заявили про зростання загрози великого міжнародного конфлікту
У Пентагоні побоюються міжнародного військового конфлікту. Фото: Pexels.

У Пентагоні вважають, що світовий порядок стає все більш нестабільнішим. Після вторгнення Росії в Україну збільшилася загроза серйозного міжнародного конфлікту.

Про це повідомив "Укрінформ" з посиланням на заяву голови об'єднаного комітету начальників штабів ЗС США, генерала Марка Міллі під час слухань у комітеті з питань збройних сил Палати представників США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає ще один пакет безпекової допомоги "протягом наступних 24 годин" - Пентагон

"Ми поринаємо у світ, який стає дедалі нестабільнішим, і потенціал серйозного міжнародного конфлікту зростає, а не зменшується", - наголосив Міллі.

Він зазначив про небезпеку від Китаю і Росії, які мають великий військовий потенціал. Крім цього, генерал додав, що війна Росії проти України є "найбільшою загрозою миру й безпеці Європи та, можливо, всього світу" за останні кількадесят років.

У Пентагоні заявили, що столиця України залишається під загрозою. За інформацією посадовців Міністерства оборони США, близько третини угруповання російських військ, які діяли на Київщині та Чернігівщині, все ще націлені на Київ.

Зараз ви читаєте новину «У Пентагоні заявили про зростання загрози великого міжнародного конфлікту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі