пʼятниця, 05 квітня 2024 04:19

У Пентагоні пояснили свою позицію щодо ударів по російських НПЗ

У Пентагоні пояснили свою позицію щодо ударів по російських НПЗ
Пентагон надає допомогу Україні для захисту своєї суверенної території. Фото: Скріншот/YouTube/Defense Now

Допомога США Україні призначена лише для захисту та повернення власної території.

Для ударів по російських нафтопереробним заводам Вашингтон допомоги не надає. Про це сказав спікер Пентагону Патрік Райдер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атаки на російські НПЗ є відповіддю на руйнування енергосистеми України – Зеленський

"Допомога, яку ми надаємо Україні, призначена для того, щоб вона могла захистити та повернути свою суверенну територію. Ми не надаємо жодної допомоги для використання поза цими межами. Наша увага зосереджена на тому, щоб вони могли захистити себе", - сказав Райдер.

Адміністрація президента США Джо Байдена веде переговори зі спікером Палати представників Майком Джонсоном щодо допомоги Україні

Президент України Володимир Зеленський нещодавно в інтерв'ю The Washington Post заявив, що без американської допомоги Україні доведеться відступати на фронті.

Позиція Сполучених Штатів Америки щодо атак України на російські нафтопереробні заводи полягає в тому, щоб не заохочувати українські сили завдавати ударів поза власними кордонами. Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер під час пресбрифінгу 26 березня.

Україна протягом 2024 року здійснила 15 атак по російських НПЗ. Дрони вивели з ладу 10-15% нафтопереробних потужностей Росії.

Зараз ви читаєте новину «У Пентагоні пояснили свою позицію щодо ударів по російських НПЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі