субота, 29 жовтня 2022 10:00

Спецтема: Війна Росії проти України

У Норвегії суд передумав відпускати з-під варти сина поплічника Путіна

У Норвегії суд передумав відпускати з-під варти сина поплічника Путіна
Норвезька влада в лютому, закриваючи разом з усією Європою повітряний простір для Російської Федерації, поширила заборону і на управління безпілотними апаратами. Фото: pixabay.com

Після скарги з боку обвинувачення апеляційний суд Норвегії передумав відпускати з-під варти сина Володимира Якуніна – колишнього очільника "Російської залізниці" та довіреної особи президента Росії Володимира Путіна.

Андрія Якуніна підозрюють у незаконному стеженні за допомогою безпілотника. Від 27 жовтня він знаходитиметься під вартою, доки його справу не розгляне Верховний суд, повідомила місцева телекомпанія TV2.

"Адвокат Якуніна збирається оскаржити рішення апеляції. Раніше суд першої інстанції погодився з захистом, що дрони не підпадають під заборону на літальні апарати. Захисник росіянина вважає, що підстав для відтермінування звільнення Якуніна з-під варти немає", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Норвегії затримали ще одного росіянина з безпілотником

Якуніна затримали в Норвегії в середині жовтня за запуск дрона над архіпелагом Шпіцберген. Адвокати успішно оскаржили його тримання під вартою, вказавши на нечіткість у законодавстві та на подвійне громадянство затриманого: нібито до нього не повинні застосовувати ті ж санкції, що й до решти росіян через громадянство Великої Британії. Служба безпеки поліції Норвегії подала апеляцію.

Норвезька влада в лютому, закриваючи разом з усією Європою повітряний простір для Російської Федерації, поширила заборону і на управління безпілотними апаратами.

Останнім часом у Норвегії неодноразово фіксували польоти дронів у районах секретних об'єктів: військових об'єктів, казарм, об'єктів енергетичної інфраструктури, зокрема платформ для видобутку газу. На тлі скорочення залежності Європи від російського газу через війну в Україні Норвегія стала найважливішим постачальником до Європейського Союзу.

Норвежські слідчі також з'ясували справжнє ім'я чоловіка, якого підозрюють у шпигунстві на користь Росії. У затриманого були бразильські документи на ім'я Хосе Асіс Джаммарія. Однак виявилося, що його насправді звати Михайло Володимирович Мікушин.

Зараз ви читаєте новину «У Норвегії суд передумав відпускати з-під варти сина поплічника Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі