неділя, 28 липня 2019 13:24

У НАТО заговорили про розрив договорів із Росією

У НАТО заговорили про розрив договорів із Росією
У НАТО можуть розірвати договір РСМД Фото: bbc.com

У НАТО натякнули на можливість розриву Договору про ракети середньої і малої дальності з Росією. Та не виконує свої договірні зобов'язання. Секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив що це може відбутися вже до 2 серпня.

"На жаль, ми не бачимо жодних ознак того, що Росія готова виконувати свої міжнародні зобов'язання у межах договору", – заявив він у інтерв'ю Der Spiegel.

Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності підписали у 1987-му генеральний секретар ЦК КПРС Михайло Горбачов і президент США Рональд Рейган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський провів зустрічі з послами ЄС, G7 і НАТО

Угода забороняє сторонам виробництво балістичних і крилатих ядерних ракет наземного базування дальністю від 500 до 5500 км, а також їх випробування і розгортання.

Питання вступу України до НАТО займе певний час.

"Ми підтримуємо зусилля України на шляху до членства. Ми допомагаємо їм втілювати реформи. Канада є частиною цього, Канада надзвичайно корисна для України, разом з іншими союзниками по НАТО, ми їм допомагаємо. Але суть полягає в тому, що саме Україна та 29 союзників НАТО вирішать питання членства України в альянсі. РФ не має права накладати вето на такий процес", - заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО заговорили про розрив договорів із Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі