субота, 19 лютого 2022 02:50

У НАТО підвищать рівень готовності сил швидкого реагування

У НАТО підвищать рівень готовності сил швидкого реагування
Фото: glavcom.ua

НАТО підвищує рівень готовності військових через загострення ситуації на Донбасі. Про приведення в стан підвищеної бойової готовності сил альянсу заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг. Він назвав цей захід "оборонним", і таким, що не створює загрозу Росії.

Про це повідомляють джерела німецького dpa та Міноборони Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін підписав указ про призов на збори військових запасу

Тисячі солдатів сил швидкого реагування мають бути готові до передислокації не за 30, як завжди, а за сім днів.

"Підвищена готовність гарантує належну впевненість, зокрема, нашим східноєвропейським союзникам у тому, що їхні території захищені", - йдеться у заяві міноборони ФРН.

Глава окупаційної адміністрації в ОРДО Денис Пушилін 18 лютого заявив про початок евакуації населення до Росії. Видав фейк про те, що президент України Володимир Зеленський нібито "найближчим часом віддасть наказ про наступ.

Ватажок ЛНР Леонід Пасічник також закликав жителів евакуюватися до Росії. Чоловіків, які готові тримати в руках зброю, він закликав бути готовими до захисту республіки, пишуть окупаційні ЗМІ. Його фейк звучить так: "ЗСУ планують прорив на територію ЛНР".

Зараз ви читаєте новину «У НАТО підвищать рівень готовності сил швидкого реагування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі