вівторок, 31 серпня 2021 18:10

У напрямку Кіпру рухається нафтова пляма після витоку в Сирії

У напрямку Кіпру рухається нафтова пляма після витоку в Сирії
Супутниковий знімок нафтової плями. Фото: Cyprus Mail

У східній частині Середземного моря поширюється велика нафтова пляма.

Незабаром вона досягне узбережжя Кіпру, що може спричинити екологічну катастрофу. Про це повідомляє Cyprus Mail.

Нафтова пляма з'явилася в результаті витоку на електростанції на території нафтопереробного заводу в сирійському місті Баніяс на узбережжі Середземного моря. Інцидент стався тиждень тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ стався розлив нафти – велетенська пляма прямує до Криму

Очікується, що пляма дійде до північного узбережжя Кіпру у вівторок. Турки-кіпріоти вже звернулися за допомогою до Анкари, яка відправляє два судна зі спеціалізованим персоналом.

Міністр сільського господарства Кіпру Костас Кадіс сказав, що департамент рибальства перебуває в режимі очікування, щоб допомогти в будь-який момент.

Згідно з останніми супутниковими знімками, це пляма набагато більша, ніж вважалося спочатку, і тепер вона поширилася на 1000 квадратних кілометрів.

Біля Новоросійська в РФ росіяни розлили нафту в Чорному морі. Це вплине на життя морських тварин і на людей, а ліквідовувати доведеться кілька тижнів, кажуть в організації.

У "Грінпіс" же попереджають: у разі шторму розлив уже не вдасться відловити.

Щоб ліквідувати розлив, необхідні спеціальні судна, у яких є морські бони - спеціальні загородження, що запобігають розповсюдженню забруднення, кажуть екологи.

Зараз ви читаєте новину «У напрямку Кіпру рухається нафтова пляма після витоку в Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі