субота, 03 квітня 2021 13:11

У М'янмі військова хунта відімкнула інтернет

У М'янмі військова хунта відімкнула інтернет
Безпровідний інтернет відімкнули на невизначений термін. Фото: Reuters

У Мʼянмі військова хунта відключила бездротовий інтернет на невизначений термін.

2 місяці у країні тривають протести проти захоплення влади військовими. Хунта відкриває вогонь по демонстрантах. За даними правозахисної групи "Асоціація допомоги політичним вʼязням" у М'янмі вбили щонайменше 550 осіб. Серед них є і діти, повідомляє CNN.

Керівництво наказало Міністерству зв'язку відімкнути доступ до інтернету. Клієнтам телекомунікаційної компанії Ooredoo повідомили, що послуги бездротового звʼязку зупинять до подальшого повідомлення. У Мʼянмі більшість громадян підключаються до інтернету через бездротовий зв'язок. Після блокування в інтернет зайти зможуть тільки ті, у кого є фізичне підʼєднання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сміттєвий страйк": під час протестів вбили понад 500 демонстрантів

Опозиційні групи почали ділитися радіочастотами та офлайн-програмами. Радять комунікувати через SMS. Раніше у країні блокували соцмережі та мобільний звʼязок, аби протестувальники не координувались.

М'янмі загрожує громадянська війна і "кривава бійня неминуча". Військові посилюють наступ на демонстрантів, які виходять проти державного перевороту. Про це заявила посол ООН у М'янмі Крістін Шренер Бургенер. Вона закликала міжнародні організації запобігти війні, але не уточнила, що саме потрібно робити.

Зараз ви читаєте новину «У М'янмі військова хунта відімкнула інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі