понеділок, 30 квітня 2018 18:20

У Москві пройшов мітинг за вільний інтернет та месенджер Telegram
5

У столиці Росії пройшов мітинг за вільний інтернет та у підтримку месенджера Telegram.

Як не дивно, російська влада дозволила проведення цієї акції, повідомляє "Інтерфакс".

Зазначається, що на мітинг прийшли тисячі людей, вони були з прапорами Лібертаріанської партії Росії ( організатор заходу), плакатами на підтримку вільного інтернету і символікою Telegram. На акції був присутній відомий російський політичний діяч Григорій Явлінський, який також осуджує дії влади.

"Майбутнє можуть створювати тільки вільні люди. Свобода означає відкритість інтернету. Всі, хто цього не розуміють, шкодять нашій країні", - сказав він.

Під час мітингу люди закликали розформувати Роскомнадзор, обмежити вплив держави на інтернет, а також скасувати статті Кримінального кодексу Росії, за якими громадян можуть карати за листування в соцмережах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блокування Telegram тільки збільшило його трафік, у Роскомнадзорі шукають нові методи

"Тисячі молодих і прогресивних людей в даний момент виступають на захист свободи інтернету в Москві. Тисячі ще продовжують підходити. Це безпрецедентно. Я пишаюся тим, що народився в одній країні з цими людьми. Ваша енергія змінює світ ", - такими словами прокоментував мітинг Павло Дуров.

У Росії пройшов мітинг у підтримку Telegram. Фото:
У Росії пройшов мітинг у підтримку Telegram. Фото:
У Росії пройшов мітинг у підтримку Telegram. Фото:
У Росії пройшов мітинг у підтримку Telegram. Фото: Reuters
У Росії пройшов мітинг у підтримку Telegram. Фото:

Рішення обмежити доступ до сервісу Telegram13 квітня ухвалив Таганський районний суд Москви. Це відбулось після того, як Роскомнадзор забажав негайного блокування месенджера в зв'язку з відмовою надавати ФСБ ключі шифрування, що дозволяють отримувати доступ до листування користувачів.

Зараз ви читаєте новину «У Москві пройшов мітинг за вільний інтернет та месенджер Telegram». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі