неділя, 18 березня 2018 02:24

У мережу виклали колекційні експонати із музею Метрополітен
6

Борис Григор'єв, "Модель", 1926 рік
Фото: www.metmuseum.org
Архип Куїнджі, "Червоний захід на Дніпрі", 1905-1908 роки
Фото: Роберт Хаулетт, 1857 рік
Фото: Рудольф Ейкемейер, 1901 рік
Фото: Шінічі Сузукі, 1870 рік

Нью-йоркський музей Метрополітен виклав у відкритий доступ понад 400 тис. експонатів зі своєї колекції.

Більшість з цих робіт є суспільним надбанням, тому доступні для скачування і використання в будь-яких цілей, у тому числі комерційних, пише birdinflight.com.

Проект з оцифровки своїх експонатів Метрополітен-музей запустив ще кілька років тому. За останній рік онлайн-архів збільшився на 80 тис. робіт. У музею хочуть зробити цифрову версію всієї колекції - близько 1,5 млн творів мистецтва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нахабно пограбували музей фотоапаратів за 2 тижні після відкриття

У числі експонатів у відкритому доступі вже є: картини, фотографії, гравюри, постери, книжкові обкладинки та ілюстрації. Користувачі можуть шукати цікаві для них роботи по імені автора, часу створення або використаним матеріалам.

Під час реставраційних робіт у Національному художньому музеї знайшли записку з минулого століття. Шматок дерева із записами виявили реставратори, коли знімали з дверей бронзові голови левів. Записка з іменами, датована 1900 роком, була під одним з них.

Зараз ви читаєте новину «У мережу виклали колекційні експонати із музею Метрополітен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі