неділя, 28 липня 2019 10:06

У Лівії ракетним ударом знищили українські літаки: є загиблий

У Лівії ракетним ударом знищили українські літаки: є загиблий
У Лівії під час ракетного обстрілу знищено два військово-транспортних літаки Іл-76. Згинув українець. Фото - glavcom.ua

У Лівії під час ракетного обстрілу знищено два військово-транспортних літаки Іл-76. Припускають, що вони належать приватній українській авіакомпанії.

Також вибухнув склад боєприпасів, що належить силам Лівійської національної армії під керівництвом Халіфи Хафтара. Про це повідомляє телеканал Al Jazeera з посиланням на заяву Уряду національної єдності.

"Літаки, за умовами фрахту, перевозили зброю з Об'єднаних Арабських еміратів для однієї зі сторін конфлікту і, за непідтвердженими даними, пілотувалися українськими екіпажами. Командир одного з літаків загинув під час ракетного удару", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лівії торгують біженцями-нелегалами

Зазначається, що інцидент стався під час боїв сил Лівійської національної армії та Уряду національної єдності (УНЄ) за аеропорт Аль-Джуфра. Поки офіційні коментарі від сторін конфлікту в Лівії відсутні.

Загиблий українець - Володимир Бухальський, який працював заступником командира авіабригади. Він пройшов не одну гарячу точку, брав участь у багатьох операціях "Північний сокіл". Доводилося йому бувати і в Лівії. У 2011 році він був командиром екіпажу літака, який вивозив українців із початком масових заворушень. У нього залишилися дружина і дочка, які живуть в Мелітополі, пише РІА Мелітополь. Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

Росія направила в Східну Лівію кілька десятків військовослужбовців спецназу і співробітників Головного управління Генштабу для підтримки командувача лівійської національної армії Халіфи Хафтара. Російські військові навчають армії Хафтара. Кремль поставляє йому важке озброєння.

Зараз ви читаєте новину «У Лівії ракетним ударом знищили українські літаки: є загиблий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі