пʼятниця, 02 серпня 2024 16:51

У Китаї заявили, що 110 країн підтримують їхній "мирний план"

У Китаї заявили, що 110 країн підтримують їхній "мирний план"
У Китаї висунули спільний з Бразилією план. Фото: fmprc.gov.cn

У Міністерстві закордонних справ КНР заявили, що китайсько-бразильський план завершення війни Росії проти України отримав "позитивні відгуки" від понад 110 країн світу.

Про це заявив спеціальний представник уряду Китаю у справах Євразії Лі Хуей.

Він відвідав Бразилію та провів зустрічі та переговори з головним спеціальним радником президента Бразилії Селсо Аморімом та урядовцями з МЗС Бразилії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: Україна готова почути позицію Китаю та Бразилії щодо закінчення війни

"Консенсус із шести пунктів", який спільно опублікували Китай і Бразилія щодо вирішення кризи в Україні, отримав позитивні відгуки з понад 110 країн", - йдеться у заяві.

Лі Хуей зазначив, що Пекін готовий зміцнити контакти й координацію з бразильською стороною в питаннях політичного врегулювання "кризи в Україні". Заявив про необхідність спільних зусиль для остаточного розв'язання "конфлікту".

Китай і Бразилія підтримують проведення мирної конференції щодо політичного врегулювання "кризи в Україні".

Однак, визнати такий форум мають як Україна, так і Росія. Участь має бути рівноправною з обговоренням усіх мирних планів. Спільну позицію Бразилії та КНР виклали у комюніке про переговори в Пекіні міністра закордонних справ Китаю Ван Ї з головним радником президента Бразилії з питань міжнародної політики Чельсо Аморімом.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї заявили, що 110 країн підтримують їхній "мирний план"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі