пʼятниця, 07 серпня 2020 13:31

У Китаї людина померла від чуми - влада оголосила карантин

У Китаї людина померла від чуми - влада оголосила карантин
У Китаї зафіксували смертельний випадок чуми. Фото: unsplash.com

У китайській провінції Внутрішня Монголія зареєстрували смерть місцевого жителя від кишкової форми чуми. В регіоні оголосили карантин.

Чоловік помер ще в неділю внаслідок відриву тромба від стінки судини, повідомили в четвер у Комітеті з охорони здоров'я Баотоу.

Загибель сталася в садибі Суджі у місті Шибао в автономному регіоні Внутрішньої Монголії на півночі Китаю. Чоловік, імені якого не називають, хворів на кишкову чуму - одну з чотирьох форм чуми, яка атакує травну систему людини. Хвороба дала ускладнення на роботу кровоносної системи хворого, що і призвело до смерті.

Аналіз мазків зі слизової оболонки дав негативний результат на коронавірус, але ПЛР-тест на бактерію чуми виявився позитивним.

Влада в регіоні одразу задіяла протичумні заходи. Зокрема, встановили 9 осіб, які мали тісний контакт із померлим, а також їхнє коло спілкування, що складається з 26 людей.

Усіх 35 осіб відправили на карантин до таборів ізоляції, провели запобіжну терапію, а також узяли біоматеріал на дослідження. Повідомляють, що в жодного з них не було симптомів хвороби, а всі результати тестів були негативними.

Влада заявила, що проводила подворовий обхід та тестування місцевих жителів, а також провели інформаційну роботу щодо шляхів передавання та перших симптомів чуми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні з Росією запровадили карантин через спалах бубонної чуми

Окрім того, в будинку померлого та навколишніх будівлях проводять ретельну дезинфекцію, а також знищують гризунів та бліх.

Чиновники закрили ферму Суджі на карантин, щоб запобігти можливому поширенню хвороби. Уряд визнав, що регіон стикається з потенційною епідемією чуми серед людей. У регіоні ввели запобіжний період, який має тривати до кінця року.

На початку липня в північному регіоні Китаю, в автономній провінції Внутрішня Монголія, виявили випадок бубонної чуми у скотаря. У зв'язку з цим влада Китаю оголосила в регіоні третій рівень небезпеки.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї людина померла від чуми - влада оголосила карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі