субота, 15 січня 2022 21:45

У Казахстані назвали кількість загиблих під час протестів

У Казахстані назвали кількість загиблих під час протестів
У Казахстані заявили про 225 загиблих під час протестів. Більшість із них - мирні мешканці. Фото: Reuters

За даними Генпрокуратури Казахстану, під час протестів у країні загинули 225 людей.

Про це повідомляє "Vласть".

Керівник служби кримінальних переслідувань генпрокуратури Серік Шабалаєв зазначив, що більшість загиблих - мирні мешканці. Під час заворушень загинуло 19 поліцейських.

Також він заявив про більше чотирьох тисяч ппотерпілих. "На сьогодні встановлено 4578 потерпілих з них 4353 поранено, у тому числі 3393 співробітників силових відомств.", - сказав Шабалаєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія почала виводити військових з Казахстану

Наразі у лікарнях Казахстану знаходиться 265 людей." У клініках продовжують лікування 265 постраждалих внаслідок подій, 67 з них перебувають у реанімації", - повідомила директор департаменту зв'язків із громадськістю міністерства охорони здоров'я Асель Артакшинова.

Протести в Казахстані спалахнули після того, як 1 січня вдвічі зросли ціни на автомобільний газ.

У ніч на 5 січня через масовий характер мітингів президент Казахстану запровадив в Алмати, Алматинській і Мангістауській областях надзвичайний стан.

6 січня в країну ввели війська ОКДБ. У п'ятницю, 7 січня, Касим-Жомарт Токаєв заявив, що наказав стріляти на ураження в учасників протестів без попередження.

10 січня Токаєв заявив про придушення протестів. І скасував режим надзвичайного стану в Західно-Казахстанській, Північно-Казахстанській і Павлодарській областях. Звичний режим діє з 7:00 13 січня.

Зараз ви читаєте новину «У Казахстані назвали кількість загиблих під час протестів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі