понеділок, 23 вересня 2019 19:31

У Іспанії затримали каталонських сепаратистів, які готували теракти

У Іспанії затримали каталонських сепаратистів, які готували теракти
Теракти готували на річницю проведення незаконного референдуму в Каталонії. Фото: Reuters

В Іспанії поліція затримала дев'ять каталонських сепаратистів за підготовку збройних нападів.

Теректи планувалися на річницю проведення несанкціонованого референдуму щодо незалежності Каталонії від Іспанії. Про це повідомляє BBC.

"Іспанська поліція заявляє, що затримала дев'ятьох людей, підозрюваних у плануванні низки насильницьких заходів до річниці референдуму про незалежність", - йдеться у повідомленні.

Підозрювані планували напади у другу річницю проведення референдуму, що відбувся 1 жовтня 2017 року. У зловмисників знайшли матеріали для виготовлення вибухівки. Затримані можуть належати до групи, що очолювала нещодавні акції протесту у регіоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали українців, які планували теракт у Варшаві

1 жовтня 2017 року в Каталонії відбувся референдум про незалежність. Згідно з результатами, за незалежність проголосували 90,18% при явці в 43%. Уряд Іспанії не визнала де-факто оголошення Каталонією незалежності, вимагаючи від влади автономії чітко висловитися щодо незалежності регіону.

27 жовтня уряд Каталонії проголосувало за проголошення незалежності від Іспанії.

У той же час Сенат Іспанії проголосував за введення в дію ст. 155 Конституції країни, згідно з якою призупиняється самоврядування в Каталонії. У той же день прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой розпустив парламент Каталонії і оголосив нові вибори.

Після повідомлення в офіційній газеті іспанського уряду управління в Каталонії перейшло до уряду в Мадриді.

Зараз ви читаєте новину «У Іспанії затримали каталонських сепаратистів, які готували теракти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі