вівторок, 29 червня 2021 08:23

У Європі новий лідер за Сovid-смертністю

У Європі новий лідер за Сovid-смертністю
За кількістю нових хворих Україна зайняла 72-ге місце у світовому рейтингу. Фото: pixabay.com

27 червня у світі діагностували понад 399 тис. нових випадків Covid-19. Найбільше хворих виявили в Індії, Колумбії та Бразилії.

За добовою смертністю в Європі лідирують Росія, Франція та Німеччина, свідчать дані Worldometers.

В Індії зафіксували понад 36 тис. нових інфікованих за добу, у Колумбії та Бразилії – понад 28 тис. Далі за кількістю хворих у рейтингу знаходяться Росія та Велика Британія.

За кількістю нових хворих Україна зайняла 72-ге місце у світовому рейтингу та 12-те поміж країн Європи. За поширенням коронавірусу в Європі лідирують Британія, Росія та Іспанія.

Загалом за час пандемії у світі померли понад 3 945 316 людей, летальних випадків за добу зафіксували майже 6 тис. Одужали від недуги 166 млн осіб, досі хворіють – 11 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Моторошна хвороба накрила країну. Інфекція "виїдає" очі

Із 1 липня програма паспортів вакцинації ЄС дозволяє людям вільно переміщатися всередині блоку, якщо вони вакциновані однією з чотирьох вакцин західного виробництва. Хоча AstraZeneca і належить до вакцин, які визнали у ЄС, це не поширюється на індійську версію Covishield. Люди, які отримали щеплення вакциною AstraZeneca, випущеної індійським Serum Insitute, мають проблеми з поїздками до ЄС. МЗС Індії порушило питання про невизнання Covishield Європейським агентством з лікарських засобів (EMA). Хоча Covishield виготовляють за аналогічною технологією, що й Vaxzevria, наразі препарат не має дозволу на продаж у ЄС.

Зараз ви читаєте новину «У Європі новий лідер за Сovid-смертністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі