пʼятниця, 14 вересня 2018 11:40

У десятках будинків почалися пожежі - оголосили масову евакуацію

У десятках будинків почалися пожежі - оголосили масову евакуацію
Через прорив газопроводів загорілися десятки будинків. Фото: кадр із відео

У десятках будинків американського штату Массачусетс здійнялися пожежі через прорив газогонів. Щонайменше 25 людей постраждали. У 3 постраждалих містах - Лоренс, Північний Андовер і Андовер - відбувається евакуація. Загалом у 3 містах живуть близько 146 тис. осіб.

Причиною пожеж називають різке підвищення тиску в газопроводах, повідомляє AFP.

Повідомляють про одного загиблого - 18-річного Лоуренса Рондона. На його авто впав шматок димоходу із будинку, який вибухнув.

За різними даними, загорілися від 60 до 80 будинків. Деякі вибухнули. У містах закрили школи та громадські заклади. У деяких Червоний хрест влаштував центри допомоги. Рятувальники закликають не намагатися перекрити газ і вимкнути електрику у будинку самостійно, і викликати спеціаліста. Що спричинило підвищення тиску, поки невідомо. Раніше компанія Columbia Gas, яка займається газопостачанням в міста, оголосила про роботи з модернізації газопроводів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автівка вибухнула посеред міста: є жертва

У середу на заводі "Карбохім" у російському Дзержинську о 10:23 за місцевим часом спалахнула масштабна пожежа. Про це повідомили в управлінні МНС РФ у Нижньогородській області. У результаті аварії одна людина отримала важкі опіки та була госпіталізована до лікарні. Ще одна людина загинула.

Зараз ви читаєте новину «У десятках будинків почалися пожежі - оголосили масову евакуацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі