вівторок, 07 вересня 2021 18:08

У Чехії на 20 років засудили чоловіка, який воював на Донбасі на боці російських бойовиків

У Чехії на 20 років засудили чоловіка, який воював на Донбасі на боці російських бойовиків
Їржі Урбанека засудили на 20 років позбавлення волі. Фото: IDNES

У Празі, Чехія, міський суд засудив до 20 років позбавлення волі Їржі Урбанека з позивним "Бегемот" за членство в терористичній групі та здійснення терактів. Він воював на Донбасі на боці проросійських бойовиків.

Про це повідомило видання Radio Prague International.

2015 року Урбанек поїхав в Україну і підтримував дії бойовиків щонайменше до січня 2018-го. Він допомагав копати окопи, патрулював вулиці, брав участь у бойових діях проти української армії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі бойовики скинули надруковані на 3D-принтері бомби: фото

Урбанек не зустрічався з адвокатом, тож його судили заочно. 7 вересня прокурор запропонував присудити йому 20 років позбавлення волі.

Проте сторона захисту попросила виправдання або м'якший вирок. Адвокат посилався на те, що публікації у Facebook Урбанека в період 2015-2018 років не дають чіткі докази його причетності до бойових дій.

Матір і брат Урбанека відмовилися давати свідчення. Проте вони підтвердили, що він перебував в Україні з 2015-го по 2018 рік.

Протягом минулої доби, 6 вересня, бойовики сім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. На Донеччині зафіксували проліт ворожого безпілотного літального апарату, який скидав саморобні вибухові пристрої. Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає.

Зараз ви читаєте новину «У Чехії на 20 років засудили чоловіка, який воював на Донбасі на боці російських бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі