четвер, 07 травня 2020 13:13

У будинку серійного вбивці знайшли останки 200 жертв

У будинку серійного вбивці знайшли останки 200 жертв
Генрі Говарда Голмса стратили 35-річним ФОТО: Britannica

Серійного вбивцю, доктора 35-річного Генрі Голмса повісили у США 7 травня 1896-го.

Голмс народився в родині небагатого клерка Германа Мадгета. Дитиною був кмітливий, але жорстокий - мучив тварин до смерті. Пізніше в Мічигані здобув медичну освіту. Платив за неї сам. Шахраював із страховими виплатами. Спочатку страхував життя людей, які не існували, а потім демонстрував трупи з університетської лабораторії й вимагав виплат.

1886 року Голмс переїжджає до Чикаго і стає фармацевтом. Називається доктором Генрі Говардом Голмсом. Після смерті власника аптеки викуповує її у вдови. Жінка зникає. Голмс розбудовує навколо аптеки величезний вишуканий будинок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стратили "убивць самотніх сердець"

Будинок називає замком. Спроєктував у ньому таємні проходи, фальшиві стіни і пастки. Деякі кімнати були звуконепроникними і з'єднаними трубами із резервуаром газу в підвалі. Зі своєї кімнати Голмс міг наповнювати ті приміщення газом. У підвалі було обладнання для проведення розтинів.

1893-го в місті проводили Всесвітню виставку. У будинку Голмса багато молодих жінок бронюють кімнати. Дівчата починають зникати. Голмс продає людські останки медичним лабораторіям, але ніхто не запитує, звідки вони в нього.

Голмса упіймали, коли спробував отримати ще одну фальшиву страхову виплату. Мав труп убитої ним молодої жінки.

"Я народився з дияволом усередині. Я не міг не стати убивцею, так само, як поет не може не писати", - заявив після зізнання.

У будинку й на подвір'ї знайшли останки майже 200 жертв.

Зараз ви читаєте новину «У будинку серійного вбивці знайшли останки 200 жертв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі