вівторок, 23 лютого 2021 15:11

У 90 років пройшла 10 км, щоб вакцинуватися

У 90 років пройшла 10 км, щоб вакцинуватися
Френ Голдман / Рут Голдман

Американка Френ Голдман провела кілька тижнів, розмовляючи по телефону з місцевим відділом охорони здоров'я, перш ніж змогла призначити вакцинацію від коронавірусу.

Коли 90-річна жінка прокинулася і виявила 25 см снігу на дорозі, то зрозуміла, що у неї є тільки 2 варіанти - перенести вакцинацію або пройти пішки 10 км в обидві сторони. Обрала 2-ге. Про це пише Washington Post.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зімбабве почала вакцинацію населення

Голдман живе на крутому пагорбі. Тому усвідомила, що по засніжених дорогах не поїде. Її п'ятихвилинна поїздка була ризикована. Вона сказала, що щодня ходить близько 5 км по околицях.

"Мало 90-річних, які збираються пройти 5 кілометрів туди і 5 кілометрів назад, щоб зробити вакцинацію. Мати завжди була спортивна. Я б, мабуть, перенесла. Проте вона не збиралася пропускати вакцинацію", - скала дочка жінки Рут Голдман.

Взявши похідні палиці, теплий одяг і зимові черевики, Френ Голдман повільно, але наполегливо пішла до лікарні. На вулицях продовжував падати сніг. Їй знадобилося близько години, щоб дістатися туди. І так само назад. Так отримала свою 1-шу дозу вакцини Pfizer.

Голдман в захваті, що отримала укол. Каже, це було не так складно. У неї є авто, планшет, і живе недалеко від лікарні, а також досить технічно підкована як на свій вік. Проте їй знадобився майже місяць дзвінків і кілька невдалих спроб записатися на прийом в надії повернутися до нормального життя. 2-ге щеплення жінка отримає на початку березня.

Зараз ви читаєте новину «У 90 років пройшла 10 км, щоб вакцинуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі