четвер, 15 серпня 2024 09:32

Туареги в Малі спростували допомогу України у знищені "вагнерівців"

Туареги в Малі спростували допомогу України у знищені "вагнерівців"
Повстанці у Малі заперечують допомогу України у ведені бойових дій. Фото: gettyimages.com

Туареги у Малі спростовують допомогу України у бойових діях наприкінці липня, коли було завдано значного удару по найманцях російської групи "Вагнера".

Представник повстанського альянсу туарегів у Малі заявив, що альянс не отримував жодної зовнішньої допомоги у бойових діях. Про це пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба прокоментував рішення Малі розірвати дипломатичні відносини з Україною

"Ми можемо чітко сказати, що не отримували жодної зовнішньої допомоги для ведення бойових дій у Тінзауатені", - заявив агентству Мохамед Ель-Маулуд Рамадан із повстанського альянсу "Постійні стратегічні рамки миру, безпеки та розвитку" (CSP-PSD).

Його також запитали, чи Україна допомагала раніше повстанському руху фінансово чи з підготовкою.

"Ні, ми не отримували жодної допомоги від України", - заявив Рамадан.

Республіка Малі оголосила, що розриває дипломатичні відносини з Україною через нібито підтримку Києвом дій повстанців-туарегів.

Нещодавно в Малі повстанці-туареги завдали серйозних втрат бойовикам російської приватної військової компанії "Вагнер". Туареги заявили про десятки вбитих та поранених серед "вагнерівців" біля алжирського кордону.

Зараз ви читаєте новину «Туареги в Малі спростували допомогу України у знищені "вагнерівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі