середа, 28 квітня 2021 23:12

Трупи померлих від Covid-19 спалюють в парках. Дерева вирубують на дрова

Трупи померлих від Covid-19 спалюють в парках. Дерева вирубують на дрова
Вогні кремації на вулицях Делі / Reuters

Влада індійської столиці Делі будує імпровізовані похоронні вогнища в парках, бо в місті бракує місць для кремації.

Це незважаючи на те, що міністр охорони здоров'я Індії заявив, що країна краще готова до зустрічі з другою хвилею пандемії, ніж була готова до першої, минулорічної. Про це пише Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порушників карантину б'ють і змушують робити фізичні вправи

Соцмережі переповнені фотографіями людей, які спалюють тіла близьких, померлих від Covid-19. Оскільки більшість столичних крематоріїв працюють на межі можливостей, в місцевих новинах з'являються фото тіл, в черзі в центрах кремації, і людей, які змушені чекати більше 20 годин, щоб спалити тіла рідних.

В результаті, влада змушена створити більше похоронних багать, щоб людям не доводилося чекати годинами і ризикувати заразитися вірусом. Вони будують десятки нових вогнищ в існуючих крематоріях, а також використовують будь-які доступні додаткові простори. Наприклад, паркінги чи парки.

Персонал крематоріїв перевантажений, спалювання тривають з раннього ранку до півночі. В результаті, члени сім'ї допомагають їм готувати багаття, немає соціальної дистанції.

"Друга хвиля коронавірусу розпочалася 5-6 квітня. Спочатку було 5-10 тіл на день. Учора показник досяг 122. Нині нас чекає ще близько 100 кремацій. Коли бракує місць для спалення, йдемо в публічні місця – парки, галявини. Запитали дозволу в міської влади і нам дозволили звести 10 вогнищ у публічних місцях. Потім – 20, 40… Зараз маємо 100 тіл, які змушені палити біля доріг, і прибувають все нові. Нам приносять більше тіл, ніж можемо спалити. Бракує місць і людських сил. Моє серце розривається і заливається сльозами, коли бачу так багато людей в траурі за рідними. Плачу, коли бачу молоді тіла, які були чиїмось близькими. Що ж це коїться в Делі. Ніколи не думали, що станемо свідками таких жахливих сцен", - розповідає працівник центру кремації в Делі Джітендер Сінгх Шанті.

Через раптове збільшення кількості смертей попит на деревину зріс. В індійській столиці вирубують дерева здаля дров для похоронних багать.

У лікарнях наплив пацієнтів, які намагаються отримати ліжко і кисневий балон. У аптеках величезний попит, бо люди насилу отримують ліки. У місцях, де пацієнти і члени їх сімей можуть купити кисень чи поповнити порожні балони, теж високий попит.

За останні кілька тижнів в Індії масово зростає щоденна кількість випадків коронавірусу. У вівторок зареєстровано понад 360 тис. захворювань, що є світовим рекордом, і, майже, 3,3 тис. смертей. З початку пандемії зафіксували близько 18 млн випадків захворювань, і 201 тис смертей. Багато хто відзначає, що кількість смертей значно вища, бо тисячі людей не можуть пройти тестування і почали лікуватися за порадою лікарів на підставі симптомів Covid-19.

Минулого тижня в Індії зафіксували понад 2,1 млн випадків Covid-19. Понад 300 тис. випадків щодня. Протягом останніх днів у Делі постійно реєструвалося більше 20 тис. випадків захворювань щодня, а також сотні смертей.

Зараз ви читаєте новину «Трупи померлих від Covid-19 спалюють в парках. Дерева вирубують на дрова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі