пʼятниця, 22 січня 2021 12:05

Трамп найняв маловідомого адвоката, бо інші відмовили

Трамп найняв маловідомого адвоката, бо інші відмовили
Трампу було складно знайти собі захисника. Фото: Reuters

45-й президент США Дональд Трамп найняв маловідомого адвоката, який представлятиме його на суді щодо імпічменту. Адвоката Буча Баверса порекомендував сенатор Ліндсі Грем, так як юрист уже захищав чиновників у неоднозначних справах.

Трампу було складно знайти собі захисника. Його особистий юрист Рудольф Джуліані відмовився виступати на слуханнях щодо імпічменту, оскільки був свідком подій 6 січня. Адвокат Джон Істмен, який оскаржував у судах результати виборів, відмовився з тієї ж причини, пише Reuters із посиланням на власні джерела.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інавгурація Байдена стала популярнішою за церемонію Трампа

"Юрист не може бути адвокатом у випадку, коли він виступає свідком", - сказав Істмен.

Баверс захищав 2 губернаторів Південної Кароліни, а також працював у Міністерстві юстиції за президента Джорджа Буша. 2009 року він представляв інтереси ексгубернатора Марка Сенфорда на слуханнях щодо етичності його поведінки через таємну подорож на державному літаку до Аргентини, де він зустрічався з коханкою. Сенфорд тоді погодився сплатити $74 тис. за розтрату бюджетних коштів, але не визнав своєї провини.

2012 року адвокат захищав ексгубернаторку Ніккі Гейлі. Політикиню звинувачували в незаконному лобізмі в часи, коли вона була представницею штату в нижній палаті Конгресу. Зусиллями Баверса Гейлі виправдали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден не розв'язуватиме питання щодо імпічменту Трампа

Сенат Сполучених Штатів мав почати розгляд імпічменту Дональда Трампа за 1 год. після проведення церемонії Джо Байдена. Через розклад Сенату не вдавалося змінити відсутність згоди усіх 100 сенаторів.

Голосування про імпічмент експрезидента США Дональда Трампа запропонували перенести на 13 лютого. З такою пропозицією виступив лідер республіканської меншості у верхній палаті Конгресу Мітч Макконнелл.

Зараз ви читаєте новину «Трамп найняв маловідомого адвоката, бо інші відмовили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі