четвер, 06 червня 2024 18:40

Трамп має стабільну підтримку у США - ЗМІ

Трамп має стабільну підтримку у США - ЗМІ
Дональд Трамп перебував на посаді президента США у 2017-21 роках. Фото: Facebook.com/DonaldTrump

Підтримка республіканця Дональда Трампа серед американських виборців залишилася стабільною.

Про це повідомило американське видання The Hill, пишуть ZN.UA.

Опитування Коледжу Емерсона серед тисячі виборців проводилося із 4 по 5 червня. Похибка становить три відсоткові пункти.

Згідно результатів опитування, підтримка Трампа серед зареєстрованих виборців по всій країні залишається на рівні 46%, що є таким же показником, як і в опитуваннях, проведених з квітня.

Перевага Трампа над чинним президентом США демократом Джозефом Байденом за цей час скоротилася з 3% до 1% в останньому опитуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС заговорили про позбавлення Грузії безвізу

Більше 40% респондентів заявили, що вирок у справі проти Трампа не вплинув на їхнє рішення про те, за кого голосувати у листопаді.

Третина сказала, що ймовірність їхньої підтримки Трампа зменшилася, в той час як 27% заявили, що ймовірність підтримки республіканця на виборах зросла.

Опитування також виявило розкол у поглядах на вирок. Більшість демократів заявили, що визнання Трампа винним робить їх менш схильними підтримувати його, тоді як більшість республіканців висловили протилежну позицію.

Думки незалежних виборців розділилися ще більше: 41% сказали, що це не вплине на їхній вибір, 38% - що це зменшить ймовірність їхньої підтримки Трампа, а 21% - що збільшить ймовірність підтримки республіканця.

У ключовому блоці респондентів, які не визначилися з вибором між Байденом і Трампом, 58% заявили, що вирок не вплине на їхнє рішення. 36% сказали, що вони менш схильні підтримувати Трампа, тоді як лише 6% висловили протилежну думку.

40% респондентів, у тому числі 67% демократів і 42% незалежних, вважають, що Трамп повинен відбути покарання у в'язниці. 25% (46% республіканців і 22% незалежних) вважають, що він повинен заплатити штраф. Ще 15% заявили, що Трамп повинен отримати умовний термін.

У травні присяжні в суді Нью-Йорка визнали Дональда Трампа винуватим за всіма 34 пунктами у справі про фальсифікацію документів для приховування виплат порноакторці Стормі Деніелс. Вирок у справі ухвалить суддя на засіданні 11 липня. Трампу загрожує до чотирьох років ув'язнення. Він не визнає вину.

Президентські вибори у США заплановані на 5 листопада, вони стануть 60-ми виборами президента. Виборці оберуть колегії виборщиків, які через 41 день, у грудні 2024 року мають обрати президента та віцепрезидента. Також відбудуться вибори до обох палат Конгресу: Палати представників і третини Сенату.

Зараз ви читаєте новину «Трамп має стабільну підтримку у США - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі