вівторок, 06 червня 2017 08:19

Трамп дозволить виступити екс-директору ФБР в Сенаті

Трамп дозволить виступити екс-директору ФБР в Сенаті
Президент США Дональд Трамп не скористається правом блокувати свідчення колишнього директора ФБР. Фото: BBC

Президент США Дональд Трамп не скористається правом блокувати свідчення колишнього директора ФБР Джеймса Комі в Конгресі.

Про це заявив Білий дім, пише Reuters.

"З метою полегшити швидке і ретельне вивчення фактів в комітеті Сенату з розвідки, Трамп не затверджуватиме виконавчий привілей щодо запланованого свідчення Джеймса Комі", - повідомила журналістам прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

Комі вів розслідування ФБР щодо ймовірного втручання Росії в президентські вибори в США в минулому році.

Президент може застосовувати привілей для запобігання розголошенню інформації державними службовцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп закликав відмовитись від політкоректності

Комі очолював розслідування ФБР щодо втручання РФ в президентські вибори в США. Найбільш активно на той час розслідувалася справа колишнього радника президента Майкла Флінна. Однак 10 травня президент Трамп неочікувано звільнив Джеймса Комі.

Пізніше від джерел стало відомо, що після однієї із зустрічей з президентом у лютому Джеймс Комі склав доповідь, яку показав тільки вузькому колу осіб, де вказав, що Трамп просив його припинити слідство проти Майкла Флінна.

Представники Комітету Сенату США з питань розвідки збираються запитати Джеймса Комі, чи дійсно така розмова мала місце. Сам Трамп заперечує це.

Зараз ви читаєте новину «Трамп дозволить виступити екс-директору ФБР в Сенаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі