субота, 15 серпня 2020 15:21

Трамп дав китайцям 90 днів, щоб продати TikTok

Трамп дав китайцям 90 днів, щоб продати TikTok
Власник TikTok може вдатися до дій, які можуть підірвати національну безпеку США, вважає Трамп. Фото: Reuters

Президент США Дональд Трамп дав китайським власникам TikTok, компанії ByteDance, більше часу, щоб ті продали його американській компанії. Замість 45 днів, що раніше передбачав інший указ, тепер у неї є 90 днів.

Йдеться про новий указ Трампа, повідомляє Hromadske

"Є переконливі докази, які змушують мене думати, що ByteDance може вдатися до дій, які можуть підірвати національну безпеку США", — зазначає Трамп у своєму новому указі.

Попереднє розпорядження передбачало, що якщо сервіс не продадуть, то з 20 вересня (через 45 днів з моменту підписання указу) в юрисдикції США забороняють будь-які операції з ByteDance.

Також останній указ передбачає, що ByteDance повинна знищити всі вої копії даних TikTok, прикріплених до користувачів з США і проінформувати Комітет з закордонних інвестицій в США, коли ці дані будуть повністю знищені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У соцмережі TikTok з'явився конкурент

У ByteDance вже відповіли на ці останні новини: "Як ми вже говорили раніше, TikTok люблять 100 мільйонів американців, тому що це дім для розваг, самовираження і спілкування. Ми хочемо і далі приносити радість сім'ям і давати можливість будувати кар'єру тим, хто творить на нашій платформі багато років".

Своє рішення Трамп пояснює тим, що TikTok автоматично фіксує велику кількість інформації про користувачів: геолокацію та історію веб-перегляду. Це надає Комуністичній партії Китаю доступ до особистої інформації американців, що потенційно дозволяє китайським спецслужбам відстежувати американських чиновників.

TikTok є однією з найпопулярніших платформ у світі: лише за березень 2020 року, за даними порталу SensorTower, її завантажили 65 млн людей у світі. Загалом же з часу створення у 2017 році її встановили понад 2 млрд разів.

Раніше Microsoft підтвердив чутки, що деякий час гуляли на ринку: він справді веде перемовини про купівлю TikTok. За оцінками CNBC, сервіс обійдеться американській компанії в $10-30 млрд.

Раніше повідомлялося, що унікальні ідентифікатори з мобільних пристроїв, що працюють на Android, збирав додаток TikTok. Це відбувалося в обхід заходів захисту конфіденційності, встановлених Google.

Зараз ви читаєте новину «Трамп дав китайцям 90 днів, щоб продати TikTok». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі