неділя, 18 жовтня 2020 22:26

Тихановську висунули на Нобелівську премію миру

Тихановську висунули на Нобелівську премію миру
Депутат Гейр Тоскедал заявив, що ці три жінки зіграли особливу роль у боротьбі проти тоталітарного режиму у Білорусі. Фото: Радіо Свобода

Норвезький депутат від християнсько-демократичної партії Гейр Тоскедал висунув на здобуття Нобелівської премії миру 2021 року білоруських опозиціонерок Світлану Тихановську, Марію Колесникову і Вероніку Цепкало.

Про це він заявив під час мітингу на підтримку Білорусі в Осло, організованого білоруською спілкою в Норвегії "РАЗАМ", повідомляє "Радіо Свобода".

За його словами, ці три жінки зіграли особливу роль у боротьбі проти тоталітарного режиму у Білорусі. За це, на думку Тоскедала, вони заслуговують Нобелівської премії миру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести в Білорусі: силовики відкрили стрілянину

"Вони заслуговують високої оцінки за боротьбу за чесні вибори та натхнення для мирного протесту проти нелегітимного режиму в Білорусі", - зазначається в обґрунтуванні номінації.

Нобелівська премія миру - одна з шести Нобелівських премій, що була заповідана шведським індустріалістом та винахідником Альфредом Нобелем. Відповідно до волі Нобеля, Премія Миру повинна присуджуватись тому, хто зробить найбільший, або найкращий внесок в дружні стосунки між націями; в скасування, або скорочення армій, що існують, та в проведення, або агітацію мирних з'їздів.

Зараз ви читаєте новину «Тихановську висунули на Нобелівську премію миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі