неділя, 11 липня 2021 14:59

Терористи заявили, що захопили 85% території Афганістану

Терористи заявили, що захопили 85% території Афганістану
Терористична організація "Талібан" контролює важливі провінцію Герат та місто Торгінді. Зараз заявляють, що захопили 85% території Афганістану. ФОТО: reuters.com

Нещодавно терористична організація "Талібан" встановила контроль над кордоном Афганістану з Таджикистаном. Зараз таліби заявляють, що взяли під контроль 85% території країни, однак офіційна влада Афганістану це заперечує. Повідомляє Reuters.

Влада Афганістану назвала пропагандою заяву талібів. Проте визнає, що бойовики контролюють важливі провінцію Герат та місто Торгінді.

З огляду на це, міжнародна спільнота висловила занепокоєння щодо доставки ліків у країну.

"Сотні співробітників служби безпеки Афганістану та біженців продовжують втікати з країни в сусідні Іран і Таджикистан, викликаючи цим занепокоєння щодо можливого проникнення радикальних ісламістів у Центральну Азію", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден хоче миру в Афганістані. Перегляне угоду з талібами

Американська військова місія в Афганістані завершиться 31 серпня. Про це заявив президент Сполучених Штатів Джо Байден під час звернення з Білого дому. Вивід "завершує найдовшу війну Америки". Афганським лідерам необхідно "об'єднатися та рухатися в майбутнє", додав Байден.

Зараз ви читаєте новину «Терористи заявили, що захопили 85% території Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі