четвер, 21 березня 2024 06:42

Пов'язаний з Трампом юрист назвав американських законодавців, які працюють на росіян

Пов'язаний з Трампом юрист назвав американських законодавців, які працюють на росіян
Лев Парнас звинуватив двох республіканців у роботі на РФ. Фото: Pexels

Соратник колишнього адвоката експрезидента США Дональда Трампа Лев Парнас на слуханнях у Конгресі США звинуватив двох законодавців від Республіканської партії у виконанні вказівок Росії.

Слухання організував Комітет з питань нагляду та підзвітності Палати представників, пише The Hill.

Парнас працював із Руді Джуліані у команді Трампа щодо збору компромату на чинного президента Джо Байдена та його сина Гантера.

Він прямо вказав на сенатора Рона Джонсона, конгресмена Піта Сешнса та впливових медіапредставників.

Старший член Комітету конгресмен-демократ Джеймі Раскін спитав Парнаса, як він і Джуліані могли збирати "неправдиві звинувачення, поширені корумпованими чиновниками та російськими агентами", та просувати їх у США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа про секретні документи: суд у США відмовив Трампу

Парнас на це відповів, що лише телеканал Fox довірився тому, що пропонувала їм команда Джуліані. Тому неправдиві наративи просувалися в основному через ведучого Fox Шона Ханніті та деяких інших медіаперсон.

"Були й інші люди, які покладалися на росіян - люди в Конгресі, такі як сенатор Рон Джонсон, як конгресмен Піт Сешнс, який сидить у цій залі зараз", - вказав він.

Речник сенатора Рона Джонсона заперечив звинувачення у співпраці з росіянами, назвавши їх безпідставними та "підступною брехнею". У Сешнса на обвинувачення не відповіли.

Чинний президент США Джо Байден та експрезидент Дональд Трамп отримали достатню кількість делегатів, аби закріпити за собою номінацію від своїх партій на участь у виборах у листопаді.

Зокрема, Байден здобув необхідну кількість у 1 968 делегатів. Водночас Трамп отримав 1 215 голосів делегатів, необхідних для висунення його кандидатом у президенти від Республіканської партії.

Зараз ви читаєте новину «Пов'язаний з Трампом юрист назвав американських законодавців, які працюють на росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі