вівторок, 02 квітня 2024 16:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Світові люксові бренди зачиняють магазини у Росії

Світові люксові бренди зачиняють магазини у Росії
Міжнародні бренди закривають бутики у Москві, Санкт-Петербурзі. Фото: pixabay.com

У країні-агресорці Російській Федерації міжнародні люксові бренди почали масово зачиняти магазини.

Про це написав російський сайт "Коммерсант", повідомила "Економічна правда".

У Москві закрились три бутики Prada. На початок 2024 року у бренду в РФ залишилося шість точок продажу.

Італійська Fendi відмовилася від оренди трьох приміщень у Москві. Також компанія з 1 серпня планує розірвати контракт на оренду бутика у ЦУМі.

Також договори оренди приміщень під бутики почало розривати російське представництво Chanel, яке до початку повномасштабної російської агресії в Україні мало в РФ 17 бутиків, в основному у Москві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США посилили санкції проти Росії

Торік Swatch Group (Breguet, Harry Winston, Omega та Rado) розірвала договори оренди 15 магазинів у Москві, Санкт-Петербурзі та інших містах. У компанії залишилося 13 точок в РФ.

Російський "Коммерсант" повідомив, що всі ці марки призупинили постачання товарів в РФ після ембарго Європейського Союзу і Сполучених Штатів Америки на ввезення в Росію одягу, взуття та аксесуарів дорожчих за $300 і €300 за одиницю продукції.

Відразу після початку повномасштабного вторгнення в Україну роботу магазинів у РФ призупинили 27% люксових ретейлерів. Проте вони продовжували займати площі у ключових торгових коридорах і торгових центрах. Більшість брендів належить до великих груп - LVMH (Christian Dior, Givenchy, Bvlgari), Kering (Alexander McQueen, Balenciaga) і Richemont (Cartier, Chloe, Piaget).

На місці бутика Prada у ГУМі в Москві в березні 2024 року запрацював магазин китайського бренду Ellassay. На місці Fendi у Москві відкриється магазин техніки однієї з російських компаній. Також російські компанії займуть місце Versace і Brunello Cucinelli у Москві.

Торік найбільший світовий виробник алкоголю, французька компанія Pernod Ricard, оголосила про вихід із ринку РФ.

Один із найбільших виробників пива у світі, компанія Carlsberg заявила про продаж бізнесу у Росії.

Також ринок РФ покинула шведська компанія Essity, яка є виробником туалетного паперу Zewa, прокладок Libresse і підгузків Libero.

Зараз ви читаєте новину «Світові люксові бренди зачиняють магазини у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі