понеділок, 20 липня 2020 10:50

Студент розстріляв 12 людей у кінотеатрі

Студент розстріляв 12 людей у кінотеатрі
Джейим Холмс сидить на першому суді ФОТО: Getty Images

Джеймс Холмс розстріляв 12 людей на прем'єрі фільму "Темний лицар повертається" у кінотеатрі в американському Денвері 20 липня 2012-го. Найменшій загиблій було 6 років. Ще 70 людей постраждали.

24-річний Холмс почав стріляти під час показу фільму опівночі. Зайшов через вихід до парковки. Кинув у зал каністри з бензином. Був одягнений у протигаз та чорну військову форму. Деякі глядачі подумали, що це трюк до прем'єри фільму. Холмс одразу ж почав стріляти по людях. Поліція швидко приїхала. Він не опирався.

На першому суді убивця з'явився з пофарбованим у яскраво помаранчевий волоссям. Здавався дуже спокійним, не проявляв жодних емоцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фюрера врятувала кришка дубового столу

За кілька місяців до трагедії Холмс почав замовляти форму, купив зброю. За рік до того він вступив вивчати нейрохірургію в медичному університеті, але провалив важливий іспит. За місяць до стрілянини психіатр університету заявила охороні, що Холмс небезпечний. Хлопець погрожував їй.

Холмс засудили до 12 довічних ув'язнень без права на помилування.

1999 року в місті Колумбіна, штат Колорадо, двоє підлітків відкрили вогонь по однолітках. Позбавивши життя 12 школярів та вчителя, застрелилися.

Зараз ви читаєте новину «Студент розстріляв 12 людей у кінотеатрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі