понеділок, 14 квітня 2008 17:02

Родини застрелених студентів отримають 11 мільйонів

Родини жертв минулорічної стрілянини в Політехнічному університеті американського штату Вірджинія отримають $11 млн компенсації. 16 квітня 2007 року до університету ввірвався 23-річний кореєць Чо Син Хі й відкрив вогонь по студентах і викладачах.

Раніше він убив двох людей в гуртожитку. Чо зачиняв двері аудиторії та стріляв у присутніх. Убивши 30 студентів та двох професорів, він застрелився. В кімнаті Чо знайшли відеозапис.  Чоловік звинувачував у всьому "дітей багатіїв, яким було замало їхніх "мерседесів" і розваг".

Батьки жертв звинувачують у смерті дітей адміністрацію університету. Мовляв, масового вбивства можна було уникнути, якби Чо затримали одразу після стрілянини в гуртожитку. Тоді адміністрація студмістечка вирішила, що в будинку сталася сварка, і вбивця залишив університетську територію.

Під час розслідування з"ясували, що Чо неодноразово призначали психіатричне лікування. На думку медиків, він був небезпечним для самого себе.

Найкривавіша стрілянина сталася 1966 року в Техасі. Чарльз Уітмен заліз на оглядовий майданчик 28-поверхового будинку і почав стріляти в людей, які перебували на території місцевого студмістечка. Доки чоловіка не застрелили поліцейські, він встиг убити 16 людей.

1999 року в місті Колумбіна, штат Колорадо, двоє підлітків відкрили вогонь по однолітках. Позбавивши життя 12 школярів та вчителя, застрелилися.

Зараз ви читаєте новину «Родини застрелених студентів отримають 11 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі