середа, 11 листопада 2020 15:55

Столиця потерпає через одне з найсильніших нашесть сарани

Столиця потерпає через одне з найсильніших нашесть сарани
Поля з сараною кроплять із літаків / ФАО

Хмари сарани захопили передмістя сомалійської столиці Могадішо. Це викликає побоювання щодо врожаїв.

Цього року східні райони Африки, Близького Сходу і Південної Азії потерпають внаслідок одного з найсильніших нашесть сарани за останнє десятиліття. Про це пише британська The Intendent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зафіксували найсильніше за чверть століття нашестя сарани

Нашестя спонукало до дій міжнародні місії, які мають запобігти гуманітарній кризі в країнах, що вже потерпають через продовольчу кризу. В результаті зусиль ситуацію вдалося наразі взяти під контроль і врятувати близько 2,3 млн тонн зернових. Цього, на думку експертів Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН ФАО, достатньо, щоб прогодувати понад 15 млн осіб на рік, які в іншому разі опинилися б у зоні ризику.

Кліматичні умови, ранні дощі та сезонні вітри спричиняють розмноження і міграцію сарани. В регіоні очікуються нові нашестя в районі Африканського Рогу та Аравійського півострова.

Сомалі чи не найбільше з країн Африки та Азії постраждала внаслідок нашесть сарани, які сталися після двох сильних засух, по яких прийшли повені. ООН фіксує зростання нашесть сарани в регіоні з середини жовтня.

Сарана досі перебувала переважно в центральних частинах Сомалі. Державні фахівці та працівники гуманітарних місій проводять наземні та повітряні операції зі знищення сарани за допомогою пестицидів.

Зараз ви читаєте новину «Столиця потерпає через одне з найсильніших нашесть сарани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі