середа, 23 березня 2016 06:28

Штайнмаєр летить до Москви "визволяти" Савченко - ЗМІ

Штайнмаєр летить до Москви "визволяти" Савченко - ЗМІ
Фото: 24tv.ua

У середу, 23 березня, глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр гостюватиме в Москві. Там обговорюватиме питання свободи для української льотчиці Надії Савченко з російським колегою Сергієм Лавровим, повідомляє ТСН.

У німецьких ЗМІ новина про вирок Савченко подається в контексті того, що після його оголошення очікується її обмін. Очевидно, що Берлін наразі здійснює так звану таємну дипломатію, і тому не коментує ці питання публічно.

Напередодні в Берліні заявили, що процес проти Савченко має мало спільного з правовими принципами. Та висловили готовність форсувати справу, якщо стан здоров'я Надії дозволить здійснити її звільнення.

Раніше у Державному департаменті США заявили, що засудження Надії Савченко до 22 років позбавлення волі демонструють кричущу неповагу до принципів справедливості. А президент України Петро Порошенко вже обговорив із віце-президентом США Джозефом Байденом кроки по звільненню Савченко.

Нагадаємо, що Донецький суд Ростовської області визнав українську льотчицю і депутата Надію Савченко винною у вбивстві двох російських журналістів. І засудив її до 22 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Штайнмаєр летить до Москви "визволяти" Савченко - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі